Du behöver

  • 1 kg små färskpotatisar
  • 4 stora morötter, skurna i bitar
  • margarin
  • 1 bit purjolök, skivad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt
  • peppar
  • 1 kg kycklingklubba utan skinn
  • 1 liten lök, hackad
  • 1 pkt Kelda matlagningsgrädde
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk paprikapulver (ej starkt)
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 hela kryddnejlikor
  • 1 röd paprika, finhackad i mixer

Gör så här

1
Koka potatisen och morötterna i cirka 5 minuter. Stek dem sedan, först på ganska stark värme i cirka 5 minuter, sedan på ganska låg värme långsamt tillsammans med purjo- och gräslöken i cirka 30-40 minuter. Salta och peppra.
2
Stek kycklingen på ganska hög värme i cirka 15 minuter.
3
Gör såsen samtidigt i en separat panna: Stek löken så den blir mjuk, blanda i grädde, vitlök, paprikapulver, spiskummin, kryddnejlikor och paprika. Låt det puttra på medelvärme i cirka 15 minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och låt puttra på låg värme i cirka 30-40 minuter.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept