RECEPT FRÅN IK

Maries flottarpanna från Vansbro

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g älgkött (eller nötkött) av innanlår eller fransyska. Skuren i lövtunna skivor
  • 2 msk smör
  • 1 st lök stor gul i tunna klyftor
  • 2 msk trattkantareller även gula kantareller går bra
  • 1 dl fond kraftig mörk
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk messmör
  • lingon några droppar Explorer
  • blåbär typ vodka
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl lingon
  • 2 st morötter

Gör så här

1
Köttet går lättast att skiva tunt då det är halvtinat. Halstra älgköttet i tunna skivor i smör på hög värme några minuter. Använd gärna gjutjärnspanna av vid modell.
2
Bryn därefter lök samt kantareller och blanda med köttet. Häll över fond och grädde och koka ihop allt 10–15 minuter.
3
Rör i messmöret och smaka av med några droppar brännvin samt salt och peppar. Strö över lingon.
4
Skala morötterna och skiva dem i långa skivor med osthyvel. Koka upp skivorna med smör och buljong, de ska inte bli slaka, utan ha både spänst och krispighet kvar.
5
Lägg upp rätten på tallrikar och garnera med rullar av morötter och palsternacka samt färska örtkryddor. Servera med nykokta mandelpotatisar.

Recept // Fler viltrecept