Margherita med parmaskinka

Du behöver 1 pizzabotten 1/2 sats tomatsås 3 dl riven pizzaost 125 g mozzarella, avrunnen 3–4 skivor parmaskinka chiliflakes 2 oreganokvistar, plockade blad Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 pizzabotten
  • 1/2 sats tomatsås
  • 3 dl riven pizzaost
  • 125 g mozzarella, avrunnen
  • 3–4 skivor parmaskinka
  • chiliflakes
  • 2 oreganokvistar, plockade blad

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en ugnsplåt.

2
Bred tomatsåsen på pizzan. Strö över den rivna osten.

3
Dra över pizzan med papperet på den heta plåten. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter eller tills pizzan är nästan klar.

4
Toppa med mozzarellan delad i bitar och grädda ytterligare cirka 3 minuter. Toppa med parmaskinkan delad i bitar.

5
Smula chiliflingorna över moz­­za­rellan. Toppa med oreganoblad.


Kommentar:
Servera gärna med enkel pizzasallad på färsk kål och några bittra salladsblad smaksatt med vit balsamvinäger, salt och socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top