RECEPT FRÅN IK

Margherita med parmaskinka

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 pizzabotten
  • 1/2 sats tomatsås
  • 3 dl riven pizzaost
  • 125 g mozzarella, avrunnen
  • 3–4 skivor parmaskinka
  • chiliflakes
  • 2 oreganokvistar, plockade blad

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en ugnsplåt.
2
Bred tomatsåsen på pizzan. Strö över den rivna osten.
3
Dra över pizzan med papperet på den heta plåten. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter eller tills pizzan är nästan klar.
4
Toppa med mozzarellan delad i bitar och grädda ytterligare cirka 3 minuter. Toppa med parmaskinkan delad i bitar.
5
Smula chiliflingorna över moz­­za­rellan. Toppa med oreganoblad.

Kommentar:
Servera gärna med enkel pizzasallad på färsk kål och några bittra salladsblad smaksatt med vit balsamvinäger, salt och socker.


Recept // Fler mjölrecept