RECEPT FRÅN IK

Margaritasorbet med jordgubbar

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl pressad limesaft plus skal av 1 lime
  • 4 msk tequila
  • 1 msk cointreau eller triple sec
  • Till servering

  • jordgubbar

Gör så här

1

Koka upp vatten och socker, sjud tills sockret är löst. Låt svalna helt. 

2

Vispa ihop limesaft och skal med sockerlag, tequila och cointreau. Kyl blandningen i en timme i kylskåp.

3

Kör blandningen i glassmaskin och frys sedan in i cirka 1 timme. Ta fram 20 minuter före servering.

4

Skopa upp sorbeten i glas eller skålar och servera med färska jordgubbar.


Kommentar:
Plocka fram glassmaskinen och bjud på syrlig margaritasorbet. Det svalkar gott en ljummen sommarkväll.

Recept