Margaritasorbet med jordgubbar

Du behöver 2 dl vatten 1,5 dl strösocker 2,5 dl pressad limesaft plus skal av 1 lime 4 msk tequila 1 msk cointreau eller triple...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl pressad limesaft plus skal av 1 lime
  • 4 msk tequila
  • 1 msk cointreau eller triple sec

Till servering

jordgubbar

Gör så här

1

Koka upp vatten och socker, sjud tills sockret är löst. Låt svalna helt. 

2

Vispa ihop limesaft och skal med sockerlag, tequila och cointreau. Kyl blandningen i en timme i kylskåp.

3

Kör blandningen i glassmaskin och frys sedan in i cirka 1 timme. Ta fram 20 minuter före servering.

4

Skopa upp sorbeten i glas eller skålar och servera med färska jordgubbar.


Kommentar:
Plocka fram glassmaskinen och bjud på syrlig margaritasorbet. Det svalkar gott en ljummen sommarkväll.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top