RECEPT FRÅN IK

Marängsviss med stekta bananer

Av . Foto: Linda Prieditis

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

    Björnbärssås

  • 250 g frysta, tinade björnbär med saften kvar
  • 1 dl råströsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Marängsviss

  • 30 g mandelbiskvier
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st bananer
  • 1 msk smör
  • 1 msk råströsocker
  • 1 l vaniljglass
  • 150 g maränger hemgjorda eller köpta, gärna olika sorter

Gör så här

1

Björnbärssås Häll bären och bärsaften i en liten kastrull tillsammans med sockret och låt sjuda i cirka 5 minuter, tills allt socker löst sig och såsen fått en simmig konsistens. Häll över i en skål, rör i vaniljpulvret och låt svalna medan du fixar resten.

2

Krossa eller grovhacka mandelbiskvierna. Det ska inte bli mjöl, utan lite olika stora bitar. Vispa grädden fluffig.

3

Skala bananerna och dela dem på mitten och sedan på längden. Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i banan­bitarna, strö över socker och stek bananerna gyllene.

4

Lägg upp kulor av glass på ett fat. Lägg på bananerna och vispad grädde. Ringla över sås, placera ut maränger och strö mandelbiskvier över alltsammans. Avnjut genast!


Kommentar:
Marängsviss älskas av både stora och små. Extra lyxig blir den med stekta bananer, björnbärssås och mandelbiskvier.

Recept