Du behöver
Björnbärssås
250 g frysta, tinade björnbär med saften kvar
1 dl råströsocker
1 krm vaniljpulver
Marängsviss
30 g mandelbiskvier
2 dl vispgrädde
2 st bananer
1 msk smör
1 msk råströsocker
1 l vaniljglass
150 g maränger hemgjorda eller köpta, gärna olika sorter
Gör så här
Björnbärssås Häll bären och bärsaften i en liten kastrull tillsammans med sockret och låt sjuda i cirka 5 minuter, tills allt socker löst sig och såsen fått en simmig konsistens. Häll över i en skål, rör i vaniljpulvret och låt svalna medan du fixar resten.
Krossa eller grovhacka mandelbiskvierna. Det ska inte bli mjöl, utan lite olika stora bitar. Vispa grädden fluffig.
Skala bananerna och dela dem på mitten och sedan på längden. Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i bananbitarna, strö över socker och stek bananerna gyllene.
Lägg upp kulor av glass på ett fat. Lägg på bananerna och vispad grädde. Ringla över sås, placera ut maränger och strö mandelbiskvier över alltsammans. Avnjut genast!