Marängsviss med gula plommon

Du behöver 6 st plommon mogna gula 0.5 l vaniljglass 10 st maränger eller 16 små maränger Sås: 1 st mörk blockchoklad (100 g) 4...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st plommon mogna gula
  • 0.5 l vaniljglass
  • 10 st maränger eller 16 små maränger

Sås:

1 st mörk blockchoklad (100 g)
4 msk kaffe starkt nybryggt

Gör så här

1
Skölj och torka av plommonen. Det räcker med varsitt plommon om de är stora. Dela dem i halvor och ta ur kärnan. Lägg plommonen med snittytan neråt på ett fat tills efterrätten ska läggas ihop.

2
Gör såsen som hålls ljummen vid sidan om plattan ovanpå spisen (kan även värmas i mikron): Bryt sönder chokladen i en liten kastrull. Skeda över kaffet och hetta upp under omrörning tills chokladen smält.

3
Uppläggning: Ta ut glasskulor med sked eller skopa. Varva glass, halva plommon med snittytan inåt i desserten och maränger till en pyramid.

4
Ringla över varm chokladsås och servera omedelbart.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top