RECEPT FRÅN IK

Mangosallad med fänkål

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 st mangor
  • 1 st stort fänkålsstånd
  • 1.5 kruka koriander
  • 1 st stor mild röd chilifrukt
  • 1.5 dl salta rostade jordnötter
  • 1 st lime
  • Till servering

  • japansk soja

Gör så här

1

Skala mangofrukterna. Ansa fänkålen. Hacka koriandern. Dela, kärna ur och klipp chilin i fina strimlor. Skär mango och fänkål i tunna skivor, använd mandolin.

2

Varva mango, fänkål, koriander, chili och jordnötter på ett fat. Ringla över limesaften och servera med soja


Kommentar:
Vi inleder middagen med en fräsch och fruktig sallad med mango och fänkål som får syra från lime och sälta från jordnötter.

Recept