Mangopaj med vaniljglass

Du behöver Botten: 1 dl mandel skalad 18 st digestivekex 2 msk farinsocker 4 tsk ingefära torkad 150 g smör rumsvarmt Myntafyllning: 2 st gelatinblad...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

Botten:

1 dl mandel skalad
18 st digestivekex
2 msk farinsocker
4 tsk ingefära torkad
150 g smör rumsvarmt

Myntafyllning:

2 st gelatinblad
2 dl crème fraîche
2 msk socker
2 msk mynta hackad färsk
2 st mintolja droppar
1 st lime finrivet skal och 1 msk saft
1.5 dl grädde

Mangogelé:

4 st gelatinblad
3 st avokado mogna

Gör så här

1
Mixa mandeln fint och smula ner kexen i mixern och mixa samman. Blanda i farinsocker och ingefära.

2
Lägg smöret i en bunke och blanda ihop allt till en smidig massa. Fodra en pajform med massan och ställ in formen i kylen i minst 30 minuter.

3
Blötlägg gelatinet till fyllningen i en skål med kallt vatten 5 minuter. Rör ihop creme fraiche, socker, mynta, mintolja och limeskal.

4
Vispa grädden. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i limesaften på spisen, rör hastigt ner det i myntacremen och vänd i grädden.

5
Fyll formen med fyllningen och jämna till ytan med en palett. Sätt in formen i kylen.

6
Blötlägg gelatinet till mangogelén i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skala och mixa under tiden mangon till en fin puré och lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem. Rör hastigt ner gelatinet i mangopurén och täck pajen med mangogelé.

7
Låt pajen stå ett par timmar i kylen.

8
Gott att servera vaniljglass till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top