Mandeltarteletter med tillbehör

Du behöver 3 dl vetemjöl 75 g smör 75 g mandelmassa 50 g kesella 1 msk vatten Fyllning till 4 formar körsbärssylt ca 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 75 g mandelmassa
  • 50 g kesella
  • 1 msk vatten

Fyllning till 4 formar

körsbärssylt ca 1 dl
0.5 l mandel (Triumfglass)
1.5 msk chokladsås färdig
körsbär

Gör så här

1
1. Lägg mjölet i matberedarens skål.

2
2. Skär matfettet och mandelmassan i små bitar och tillsätt dem. Starta maskinen och kör alltsammans till en smulig massa.

3
3. Tillsätt kesella och droppa i vattnet under gång, så att en jämn fin deg bildas. Degen kan även hackas samman för hand med en kniv.

4
4. Tryck ut degen i portionsformar. Nagga och låt dem stå svalt en stund.

5
5. Grädda pajskalen i 225 graders ugnsvärme, 10-12 minuter. Lossa pajskalen ur formarna när de svalnat något.

6
6. Fördela fyllningen i 4 av formarna, resten kan frysas.

7
7. Servera desserten direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top