RECEPT FRÅN IK

Mandelsmulpaj med rabarber och jordgubbar

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g rabarber tunt skivade
  • 200 g jordgubbar snoppade, skivade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg

  • 100 g smör
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g mandelmassa riven

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Vänd samman rabarber, jordgubbar,
2
vaniljsocker, socker och potatismjöl i en skål.
3
I en annan skål, nyp samman smör, mjöl, socker och mandelmassa till en smuldeg. Fördela rabarber- och jordgubbsblandningen i fyra portionspajformar, fördela smuldegen över.
4
Ställ formarna på en plåt och grädda i cirka 15–20 minuter tills pajerna fått fin färg och rabarbern är mjuk.
5
Servera varma med vaniljglass, creme fraiche eller vispad grädde.

Kommentar:
Att servera till: vaniljglass, creme fraiche eller vispad grädde

Recept // Fler frukt & bärrecept