RECEPT FRÅN IK

Mandelskorpor med vit choklad

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 1 dl sötmandel skalad
  • 150 g vit choklad
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 2/3 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 75 g kallt smör
  • 3 st ägg
  • florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln grovt. Hacka chokladen.
2
Mät upp mjöl, socker, salt och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv.
3
Tillsätt smör, skuret i tärningar och kör till en smulig massa. Tillsätt äggen och kör till en deg.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in mandeln och chokladen.
5
Dela degen i två delar och rulla till längder, cirka 25 centimeter långa och 4 centimeter breda. Lägg dem på en papprad plåt.
6
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna i cirka 10 minuter. Sikta över florsocker.
7
Öka ugnstemperaturen till 200 grader. Skär längderna i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar. Lägg bitarna med snittytan upp på plåten och rosta 5–8 minuter. Vänd andra sidan upp och rosta 5–8 minuter.

Recept