Du behöver
- 100 g rumsvarmt smör
- 0.5 dl socker
- 1 st ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 1.75 dl vetemjöl + extra till utbakningen
Till servering
1 burk dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)
1 st sats vit chokladkräm
vita chokladspån
Gör så här
Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Blanda ner ägg och mandelmjöl. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Forma degen till en rulle på mjölat bakbord. Dela rullen i 20 lika stora bitar.
Tryck ut degbitarna i mandelmusselformar. Grädda dem i mitten av ugnen, 10–12 minuter. Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna.
Fyll med dulce de leche eller vit chokladkräm, toppa med chokladspån. Servera genast.
Mandelmusslor är för många ett måste på dessertbordet. Vi fyller dem med dulce de leche eller vit chokladkräm.