RECEPT FRÅN IK

Mandelmuffins med lingon

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 minuter
12 stycken

Du behöver

  • 75 g smör
  • 0,5 tsk kardemummakärnor hela
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 g mandelmassa
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl lingon frysta, ej tinade

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret i en kastrull, ställ kastrullen åt sidan.

3

Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda kardemumma, mandelmjöl och bakpulver i en skål.

4

Riv mandelmassan grovt på rivjärn.

5

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, enklast går det med elvisp.

6

Tillsätt smör,  mandelmjölsblandning och mandelmassa i äggsmeten och rör om så att allt blandas. 

7

Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller ställ dubbla muffinsformar på en bakplåt.

8

Fördela smeten i formarna, det är lagom att fylla dem till hälften. Strö några frysta lingon ovanpå varje muffins.

9

Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna på ett galler.


Kommentar:
Tips: Låt muffinsen svalna ordentligt innan de lossas från papperet, annars kan de bli smuliga. Muffinsen går bra att frysa.

Recept