RECEPT FRÅN IK

Mandelbiscotti med vit choklad

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 60 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 2 dl sötmandel
  • 150 g vit choklad
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 75 g kylskåpskallt smör
  • 3 st ägg
  • 2-3 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka mandeln. Hacka chokladen.

2

Mät upp mjöl, socker, salt och bakpulver i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt äggen och kör till en deg. Mixa eventuellt i mera mjöl om degen känns för lös.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in mandeln och chokladen. 

4

Forma degen till en cirka åtta centimeter bred längd och lägg den på en papprad plåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Ta ut och låt svalna i cirka 10 minuter. Sikta över florsocker.

5

Öka ugnstemperaturen till 200 grader. Skär längden i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar. Lägg bitarna på plåten med snittytan uppåt. Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda tills de får fin färg, 10–15 minuter. Låt kallna.


Kommentar:
Mandelbiscotti och ett litet glas vinsanto är ett raffinerat, enkelt och mycket gott sätt att avsluta måltiden.

Recept