RECEPT FRÅN IK

Mammas plommonkaka med vispgrädde

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 13.5 st plommon urkärnade och halverade
  • vispgrädde

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda under tiden ihop mjöl, socker, salt och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smöret till en deg. Tryck ut den i en rund form, till exempel en pajform eller springform med löstagbar kant,
2
24 centimeter i diameter. Lägg på plommonhalvorna med snittytan nedåt.
3
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 225 grader cirka 25 minuter. Njut kakan ljummen eller kall med vispad grädde till.

Recept // Fler frukt & bärrecept