Makrillfilé med spenat

Du behöver vetemjöl till panering ca 800 g makrillfiléer smör till stekning 5 dl vispgrädde pressad citronsaft hackad dill hackad gräslök 400 g färsk bladspenat...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • vetemjöl till panering
  • ca 800 g makrillfiléer
  • smör till stekning
  • 5 dl vispgrädde
  • pressad citronsaft
  • hackad dill
  • hackad gräslök
  • 400 g färsk bladspenat
  • 1 purjolök
  • salt och peppar
  • Garnityr:
  • citronklyftor

Gör så här

1
Mjöla och stek makrillfiléerna i smör tills de får fin färg på bägge sidor. Häll i grädden i stekpannan och låt koka ihop lite. Smaka av med citronsaft, salt, peppar, hackad dill och gräslök.

2
Rensa och skölj spenaten. Strimla purjolöken. Fräs i smör i en kastrull. Salta och peppra.

3
Servera den gräddbräserade makrillen på spenaten i en djup tallrik. Garnera med en citronklyfta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top