Makaronilåda med kyckling

Du behöver 400 g kycklinglårfilé skuren i bitar olja att steka i salt och peppar 1 l pasta färdigkokt 1 st burk majs liten burk,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé skuren i bitar
  • olja att steka i
  • salt och peppar
  • 1 l pasta färdigkokt
  • 1 st burk majs liten burk, (150 g)
  • 3 st salladslökar tunt skivade
  • 3 msk pesto röd arrabbiata från burk
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl riven ost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Stek kycklingen i olja, salta och peppra lätt. Blanda pasta med kyckling, majs, salladslök och röd pesto och lägg i en smord ugnsform.

3
Rör ihop ägg och mjölk och häll över pastan. Strö riven ost på toppen och gratinera lådan mitt i ugnen tills osten smält och börjar få färg, cirka 20 minuter.


Kommentar:
Makaronilåda är ett bra sätt att ge överbliven pasta nytt liv.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top