Du behöver
- 2 st schalottenlökar
- vitlöksklyftor stora
- olja till stekning
- 1.5 msk röd currypasta från burk
- 500 g majs fryst, tinad
- 8 dl vatten
- 3 msk konc kycklingfond
- 1 burk kokosmjölk 400 ml
- 0.5-1 st lime saften
- 1 msk asiatisk fisksås
Till servering
0.5 kg räkor med skal
röd chili hackad
lime det yttersta finrivna skalet
rostade kokosflagor
färsk koriander
baguette
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök och fräs på låg värme i olja i en stor kastrull. De ska bli mjuka och genomskinliga men inte ta färg. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare någon minut. Höj värmen, häll i majskornen och fräs ett par minuter under omrörning.
Tillsätt vatten, kycklingfond och kokosmjölk. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. Ta av från värmen och mixa soppan någorlunda slät med stavmixer eller annan mixer. Häll tillbaka i kastrull, värm och smaka av med limesaft och fisksås.
Stavmixa soppan skummig och servera med några av tillbehören eller allihop.
Tips Har du ingen fisksås, smaka av med salt istället. Currypasta varierar i styrka. Smaka av och tillsätt mer vid behov.
Soppan får ingen utpräglad smak av majs, snarare en mild, krämig sötma som passar bra ihop med den röda currypastan.