Majssoppa med kokosmjölk

Du behöver 2 st schalottenlökar vitlöksklyftor stora olja till stekning 1.5 msk röd currypasta från burk 500 g majs fryst, tinad 8 dl vatten 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • vitlöksklyftor stora
  • olja till stekning
  • 1.5 msk röd currypasta från burk
  • 500 g majs fryst, tinad
  • 8 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 0.5-1 st lime saften
  • 1 msk asiatisk fisksås

Till servering

0.5 kg räkor med skal
röd chili hackad
lime det yttersta finrivna skalet
rostade kokosflagor
färsk koriander
baguette

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök och fräs på låg värme i olja i en stor kastrull. De ska bli mjuka och genomskinliga men inte ta färg. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare någon minut. Höj värmen, häll i majskornen och fräs ett par minuter under omrörning. 

2

Tillsätt vatten, kycklingfond och kokosmjölk. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. Ta av från värmen och mixa soppan någorlunda slät med stavmixer eller annan mixer. Häll tillbaka i kastrull, värm och smaka av med limesaft och fisksås. 

3

Stavmixa soppan skummig och servera med några av tillbehören eller allihop.

4

Tips Har du ingen fisksås, smaka av med salt istället. Currypasta varierar i styrka. Smaka av och tillsätt mer vid behov. 


Kommentar:
Soppan får ingen utpräglad smak av majs, snarare en mild, krämig sötma som passar bra ihop med den röda currypastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top