Majssoppa med grovmalen svartpeppar

Du behöver 1 st lök finhackad 1 st vitlöksklyfta finhackad olivolja några droppar 1 st burk majskorn 4 dl standardmjölk 2 tsk strösocker 1 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • olivolja några droppar
  • 1 st burk majskorn
  • 4 dl standardmjölk
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 msk vispgrädde eller creme fraiche
  • 1 nypa salt
  • vatten eventuellt lite

Tillbehör:

tortillabröd och färsk frukt av valfri sort

Gör så här

1
Fräs löksorterna på medel-värme i en tjockbottnad kastrull med lite olivolja. Löken ska inte ta färg, bara svettas.

2
Rör ner de avrunna majskornen. Tillsätt mjölk, strösocker och timjan och låt soppan sjuda i cirka 10 minuter. Mixa soppan och sila bort skalen.

3
Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt grädden och smaka av med lite salt. Späd soppan med lite vatten om den känns för tjock. Toppa soppan med grovmalen svartpeppar och några hela majskorn. Servera tillsammans med tortillabröd och en färsk frukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top