Majspanerad kyckling

Du behöver 150 g haricots verts lättkokta 1 st knippe rädisor 0.5 st rödlök skivad 1 st blandad sallad (150 g) 2 msk olivolja 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g haricots verts lättkokta
  • 1 st knippe rädisor
  • 0.5 st rödlök skivad
  • 1 st blandad sallad (150 g)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg uppvispat
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 msk matolja

Gör så här

1
1. Skölj och rensa rädisorna. Skär dem i bitar.

2
2. Töm salladspåsens innehåll i en stor bunke. Riv bladen i mindre bitar. Lägg haricote vert, rädisor och rödlök.

3
3. Vänd ner olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.

4
4. Salta och peppra. Vänd kycklingfiléerna i uppvispat ägg och sedan majsmjöl.

5
5. Bryn dem runt om och efterstek i ugnen 175° i 10 min.

6
6. Lägg upp salladen, smula på lite chevre och servera uppskivad kycklingfilé till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top