Lyxiga äppelrutor med pärlsocker

Du behöver pajbotten 5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 300 g smör Fyllning 4 st ägg 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl...

Tillagningstid: 70 minuter
15 portioner

Du behöver

  • pajbotten
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 300 g smör

Fyllning

4 st ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
7 st äpplen stora i klyftor
100 g smör kylskåpskallt
1 dl pärlsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajbotten och kavla eller tryck ut i en långpanna (30 ?x? 35 cm) med bakplåtspapper. Förgrädda pajskalet i cirka 15 minuter tills det fått lite färg.

2
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

3
Vispa ägg och socker pösigt, rör ner mjölet och fördela smet-en på den förgräddade botten. Tryck försiktigt ned äpplena.

4
Hyvla kallt smör med osthyvel och fördela jämnt över pajen. Strö över pärlsocker och grädda i 175 grader i cirka 30 minuter tills den fått fin färg. Skär i rutor och servera varm eller kall.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Christina Nilsson i Berghem utanför Göteborg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top