Lyxig macka med tonfisk

Du behöver 2 burk tonfisk i vatten eller olja 1 st liten rödlök 1 st blekselleristjälk 0.5 kruka bladpersilja 1.5 dl majonnäs 0.5 tsk färskpressad...

Tillagningstid: 20 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 2 burk tonfisk i vatten eller olja
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st blekselleristjälk
  • 0.5 kruka bladpersilja
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 tsk färskpressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 6 st stora formbrödskivor
  • smör till stekning
  • 6 st salladsblad

Till garnering

1 st liten rödlök finstrimlad
2 dl potatischips
2-3 st saltgurkor

Gör så här

1

Låt tonfisken rinna av.

2

Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka selleristjälken. Strimla persiljan. 

3

Blanda majonnäs och citronsaft i en bunke. Vänd ner tonfisk, rödlök, selleri och persilja, blanda ihop med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

4

Stek bröden i smöret och låt svalna. 

5

Toppa brödskivorna med salladsblad, tonfiskröra, strimlad lök och chips. Servera med skivad saltgurka.


Kommentar:
Mackorna blir extra lyxiga med topping av potatischips och saltgurka. Men de kan också toppas med till exempel skivade hårdkokta ägg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top