Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • ingefära ca 5 cm färsk
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk soja
  • 1 st chilifrukt eller 2 msk sweet chili sås
  • 2 st vitlök klyftor
  • 1 st crème fraîche (2 dl) med paprika, chili

Gör så här

1
Grovriv den skalade ingefäran och blanda med honung, soja, finhackad chili och finskivad vitlök till en marinad.
2
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och häll marinaden över.
3
Ställ mitt i ugnen i 175°C, 20-30 minuter tills laxen är färdig. Ta upp laxen på ett fat och häll av spadet i en kastrull. Blanda med crème fraichen och låt koka upp till en krämig sås. Smaka eventuellt av med mera soja eller honung.
4
Servera med jasminris och en blandad sallad.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler fiskrecept