Lyxig kycklingpaj

Du behöver 150 g smör 3.5 dl dinkelmjöl 3 msk vatten 1 krm salt 1 st lök hackad 1 st röd paprika strimlad 2.5 msk...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3.5 dl dinkelmjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 st lök hackad
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 2.5 msk rapsolja
  • 2 st kycklingfil
  • 3 st ägg
  • 2 dl grädde (t ex matlagnings-)
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g spenat tinad
  • 100 g grönmögelost smulad
  • 2 dl västerbottensost riven

Gör så här

1
Blanda smör, mjöl, vatten och salt till en pajdeg, tryck ut i en form och kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

2
Fräs lök och paprika mjuka i olja. Bryn även kycklingen i olja. Vispa ihop ägg, grädde och salt.

3
Förgrädda pajskalet 10 minu­ter. Fördela spenaten i det och lägg i lök och paprika.

4
Lägg på kyck­lingen och toppa med grönmögelost. Häll över äggblandningen och avsluta med västerbottensost. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills äggblandningen stelnat och pajen fått fin färg.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Susanne Hansson Brinkeback i Vaggeryd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top