Du behöver
- 150 g smör
- 3.5 dl dinkelmjöl
- 3 msk vatten
- 1 krm salt
- 1 st lök hackad
- 1 st röd paprika strimlad
- 2.5 msk rapsolja
- 2 st kycklingfil
- 3 st ägg
- 2 dl grädde (t ex matlagnings-)
- 0.5 tsk salt
- 500 g spenat tinad
- 100 g grönmögelost smulad
- 2 dl västerbottensost riven
Gör så här
1
Blanda smör, mjöl, vatten och salt till en pajdeg, tryck ut i en form och kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2
Fräs lök och paprika mjuka i olja. Bryn även kycklingen i olja. Vispa ihop ägg, grädde och salt.
3
Förgrädda pajskalet 10 minuter. Fördela spenaten i det och lägg i lök och paprika.
4
Lägg på kycklingen och toppa med grönmögelost. Häll över äggblandningen och avsluta med västerbottensost. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills äggblandningen stelnat och pajen fått fin färg.
Detta är ett läsarrecept av Susanne Hansson Brinkeback i Vaggeryd.