Du behöver
- 4 st pasta tagliatelle eller spagetti
- 1 st paket bacon (140 g)
- 0.5 msk smör
- salt peppar
- 2 dl parmesanost färskriven
- 1 msk matolja
- 3 dl vispgrädde
- 2 st ägg
Garnering:
2.5 msk persilja strimlad
1 dl Parmesan färskriven
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen om du inte använder färdigkokt pasta.
2
Skär baconet i breda strimlor och fräs i smöret i en stekpanna, medan pastan kokar, cirka 3 minuter. Häll av pastan och blanda den med baconstrimlorna i pannan. Salta och peppra. Blanda i parmesan.
3
Fördela blandningen i 4 oljade ugnssäkra portionsformar. Ringla över grädden blandad med äggen.
4
Gratinera i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
5
Garnering: Toppa med persilja och parmesan.