Lutfisk med fläsk och hummus

Du behöver 1 1/2 kg skinnfri lutfisk 1 msk salt 200 g stekfläsk 1 ask (250 g) hummus (kikärtsröra) 1/2 dl hackad persilja 1/4 chilipeppar,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 kg skinnfri lutfisk
  • 1 msk salt
  • 200 g stekfläsk
  • 1 ask (250 g) hummus (kikärtsröra)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/4 chilipeppar,
  • finhackad
  • 1/2 paket (2 1/2 dl)
  • bechamelsås
  • 1–2 tsk grovkornig senap

Gör så här

1
1 Tillaga lutfisken med salt i mikron enligt beskrivning på förpackningen.

2
2 Tärna fläsket och stek det i stekpanna på medelvarm platta.

3
Rör upp hummus med persilja och chili.

4
3 Värm bechamelsås i en kastrull, späd om nödvändigt med mer mjölk. Smaka av med senap och salt.

5
Strö fläsktärningar över avsilad lutfisk med hummus, sås och kokt (mandel)potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top