Lövbiffswok med savojkål

Du behöver 0.5 st purjolök 2 st morötter 1 st paprika 200 g savojkål vitlöksklyftor 0.5 st röd chilifrukt 400 g lövbiff rapsolja till stekning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 1 st paprika
  • 200 g savojkål
  • vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 400 g lövbiff
  • rapsolja till stekning

Sås

1 dl japansk sojasås
2 dl vatten
1 msk maizenaredning
1 tsk röd currypasta från burk

Servering

äggnudlar nykokta
sesamfrön rostade
koriander färsk

Gör så här

1

Tvätta och skär purjolöken i fina skivor. Skala och skär moroten i riktigt tunna skivor. Skär paprikan i bitar och savojkålen i strimlor. Pressa eller riv vitlöken. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Skär köttet i strimlor.

2

Stek grönsakerna, var för sig, i rapsolja i en stekpanna. De ska bli lite mjuka men ha tuggmotstånd. Lägg över dem i en gryta, men lägg savojkålen åt sidan. 

3

Stek lövbiffen, hälften åt gången, i het stekpanna. Köttet ska få färg. Salta och peppra och lägg över det i grytan.

4

Vispa ihop soja, vatten, maizena och currypasta i en skål. Häll såsen över grönsakerna och köttet samtidigt som du rör. Låt woken småputtra i 2–3 minuter under omrörning. Avsluta med att röra ner savojkålen. Servera woken med nykokta nudlar, sesamfrön och koriander.


Kommentar:
Savojkål passar perfekt i en wokpanna. Här smaksätter vi med råvaror som ofta finns hemma: japansk soja och röd currypasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top