Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 2 st morötter
- 1 st paprika
- 200 g savojkål
- vitlöksklyftor
- 0.5 st röd chilifrukt
- 400 g lövbiff
- rapsolja till stekning
Sås
1 dl japansk sojasås
2 dl vatten
1 msk maizenaredning
1 tsk röd currypasta från burk
Servering
äggnudlar nykokta
sesamfrön rostade
koriander färsk
Gör så här
Tvätta och skär purjolöken i fina skivor. Skala och skär moroten i riktigt tunna skivor. Skär paprikan i bitar och savojkålen i strimlor. Pressa eller riv vitlöken. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Skär köttet i strimlor.
Stek grönsakerna, var för sig, i rapsolja i en stekpanna. De ska bli lite mjuka men ha tuggmotstånd. Lägg över dem i en gryta, men lägg savojkålen åt sidan.
Stek lövbiffen, hälften åt gången, i het stekpanna. Köttet ska få färg. Salta och peppra och lägg över det i grytan.
Vispa ihop soja, vatten, maizena och currypasta i en skål. Häll såsen över grönsakerna och köttet samtidigt som du rör. Låt woken småputtra i 2–3 minuter under omrörning. Avsluta med att röra ner savojkålen. Servera woken med nykokta nudlar, sesamfrön och koriander.
Savojkål passar perfekt i en wokpanna. Här smaksätter vi med råvaror som ofta finns hemma: japansk soja och röd currypasta.