Lövbiff med lök- och svampröra

Du behöver 2 st gula lökar 250 g champinjoner 6 skiva lövbiff ca 400 g smör att steka i salt och peppar 1.5 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 250 g champinjoner
  • 6 skiva lövbiff ca 400 g
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • 1.5 dl vatten
  • kokt potatis
  • 100 g gröna bönor
  • persilja

Gör så här

1
1. Dela löken och skiva lökhalvorna och champinjonerna.

2
2. Stek köttet i smör på hög värme i någon minut på var sida, salta och peppra. Lägg det på en tallrik under lock.

3
3. Häll en klick smör i pannan och stek löken på medelvärme. Tillsätt svampen och låt den fräsa med. Tillsätt vatten och låt skyn puttra några minuter.

4
4. Servera köttet med kokt potatis, gröna bönor och lök- och svampsky. Toppa med hackad persilja. En frukt till efterrätt gör måltiden komplett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top