Du behöver
- 1 st gul lök
- olja att steka i
- 8 st lövbiff
- smör
- salt
- svartpeppar nymald
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk soja mörk
Gör så här
1
Hacka löken grovt och stek den i tre minuter i lite olja.
2
Låt svalna något.
3
Lägg en matsked stekt lök på ena delen av varje lövbiff och vik ihop. Fäst med tandpetare så att den håller ihop.
4
Stek lövbiffen i smör och olja någon minut så att den får en fin yta. Salta och peppra lätt.
5
Lägg sedan köttet i en kastrull, häll över grädden och rör i sojan. Koka upp och låt koka sakta i 10 minuter.
6
Servera med kokt potatis och en sallad med till exempel morötter, riven vitkål och salladsblad.
Läsarrecept från Susanne Jansson i Bromma.