Du behöver

  • 1 st gul lök
  • olja att steka i
  • 8 st lövbiff
  • smör
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja mörk

Gör så här

1
Hacka löken grovt och stek den i tre minuter i lite olja.
2
Låt svalna något.
3
Lägg en matsked stekt lök på ena delen av varje lövbiff och vik ihop. Fäst med tandpetare så att den håller ihop.
4
Stek lövbiffen i smör och olja någon minut så att den får en fin yta. Salta och peppra lätt.
5
Lägg sedan köttet i en kastrull, häll över grädden och rör i sojan. Koka upp och låt koka sakta i 10 minuter.
6
Servera med kokt potatis och en sallad med till exempel morötter, riven vitkål och salladsblad.

Kommentar:
Läsarrecept från Susanne Jansson i Bromma.

Recept // Fler nötköttrecept