Lövbiff i gräddsås

Du behöver 1 st gul lök olja att steka i 8 st lövbiff smör salt svartpeppar nymald 2.5 dl matlagningsgrädde 1 msk soja mörk Gör...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • olja att steka i
  • 8 st lövbiff
  • smör
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja mörk

Gör så här

1
Hacka löken grovt och stek den i tre minuter i lite olja.

2
Låt svalna något.

3
Lägg en matsked stekt lök på ena delen av varje lövbiff och vik ihop. Fäst med tandpetare så att den håller ihop.

4
Stek lövbiffen i smör och olja någon minut så att den får en fin yta. Salta och peppra lätt.

5
Lägg sedan köttet i en kastrull, häll över grädden och rör i sojan. Koka upp och låt koka sakta i 10 minuter.

6
Servera med kokt potatis och en sallad med till exempel morötter, riven vitkål och salladsblad.


Kommentar:
Läsarrecept från Susanne Jansson i Bromma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top