Löksoppa med linser

Du behöver 800 g röd lök eller gul lök 2 msk smör eller olja 1.5 l kalvbuljong eller grönsaksbuljong 3 st lagerblad 3 st timjan...


6 portioner

Du behöver

  • 800 g röd lök eller gul lök
  • 2 msk smör eller olja
  • 1.5 l kalvbuljong eller grönsaksbuljong
  • 3 st lagerblad
  • 3 st timjan kvistar
  • 1.5 dl torkade linser gröna eller bruna
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1
Halvera och skala lökarna och skiva dem medeltunt. Fräs skivorna i fettet på medelvärme i en stor kastrull. Löken ska bli mjuk och genomskinlig, men inte ta färg. Späd i kastrullen med buljong och lägg i lagerblad och timjan. Koka upp under lock.

2
Lägg i linserna och koka upp igen. Sjud på svag värme under lock cirka 40 minuter, tills linserna känns färdiga vid tuggprov.

3
Strö persilja över vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top