Lökflarn med prästost

Lök, prästost och crème fraiche är gott som topping på ett frasigt smördegsflarn. Vi garnerar med färsk ramslök.

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • knippa färsk lök
  • 2-3 msk olivolja
  • flingsalt
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g finriven prästost
  • kyld smördeg på rulle (ca 250 g)
  • knippe ramslök

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. 

2

nsa och dela den färska löken. Pensla löken med oljan och stek den i het stek- eller grillpanna cirka 10  minuter eller tills den blivit mjuk. Ta av från värmen. Salta.

3

Blanda crème fraiche och 100  g av osten i en bunke.

4

Rulla ut smördegen med sitt papper på en ugnsplåt. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och tryck till degen om den puffat upp sig. Bred på ostkrämen, strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ytterligare cirka 15 minuter, eller tills flarnen fått fin färg.

5

Toppa flarnen med den färska löken och garnera med ramslöken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top