Du behöver
- knippa färsk lök
- 2-3 msk olivolja
- flingsalt
- 2 dl crème fraîche
- 150 g finriven prästost
- kyld smördeg på rulle (ca 250 g)
- knippe ramslök
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
nsa och dela den färska löken. Pensla löken med oljan och stek den i het stek- eller grillpanna cirka 10 minuter eller tills den blivit mjuk. Ta av från värmen. Salta.
Blanda crème fraiche och 100 g av osten i en bunke.
Rulla ut smördegen med sitt papper på en ugnsplåt. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och tryck till degen om den puffat upp sig. Bred på ostkrämen, strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ytterligare cirka 15 minuter, eller tills flarnen fått fin färg.
Toppa flarnen med den färska löken och garnera med ramslöken.