Du behöver
- 6 st stora gula lökar
- olivolja till stekning
- 1 msk strösocker
- plockade blad från två rosmarinkvistar
- 1 krm salt
- 1 st rulle kyld smördeg
- 150 g riven pizzaost
- 12-18 st oliver gärna kärnfria
- 12-18 st sardeller
- svartpeppar
Gör så här
Skala, skiva och fräs löken i oljan, cirka 3 minuter. Strö över sockret, blanda i hälften av rosmarinbladen och fräs ytterligare cirka 5 minuter. Salta.
Värm ugnen till 200 grader.
Rulla ut smördegen och lägg den på sitt bakplåtspapper på en plåt. Strö över osten. Fördela över löken. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter.
Lägg på oliverna och grädda ytterligare 3–5 minuter. Lägg på sardeller och grädda ytterligare cirka 1 minut. Garnera med nymalen svartpeppar och resten av rosmarinbladen.
Lökflarnet hämtar inspiration från den franska klassikern pissaladière men görs här på färdig smördeg på rulle.