RECEPT FRÅN IK

Lökdolmar med kalvfärs

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 tsk salt
  • 5 st lökar stora gula
  • Fyllning

  • 1 msk skorpmjöl
  • 1 dl grädde
  • 300 g kalvfärs eller fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • smör eller margarin

Gör så här

1
Koka upp salt och vatten. Skala löken och låt koka cirka 10 minuter. Låt skorpmjölet svälla i grädden cirka 10 minuter. Arbeta in kryddorna i färsen och tillsätt det svällda skorpmjölet. Blanda.
2
Skär en skåra i varje kokt lök och lossa lökbladen försiktigt, så att det bildas en öppning mitt i löken. Fördela färsen inuti lökarna och ställ dem upp i smord form. Lägg en klick smör ovanpå.
3
Baka 30 minuter i ugn, 225 grader. Ös gärna då och då med skyn som bildas.
4
Njut med kokt potatis och creme fraiche, kryddad med färska örter.

Recept // Fler köttfärsrecept