Du behöver

    4 portioner

  • 1 st gul lök
  • 600 g nötfärs grovmalen
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk rapsolja + 1 msk smör
  • 3 st tomater stora i grova skivor
  • 800 g färskpotatis kokt
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Hacka löken grovt. Blanda med färs, ägg, salt och svartpeppar.
2
Forma biffar och stek dem i rapsolja och smör på båda sidor. Efterstek dem i ugnen, 200 grader i 10 minuter.
3
Stek tomatskivorna på ganska hög värme i lite olja 1 minut på varje sida. Salta och peppra.
4
Stek potatisen gyllenbrun. Salta och peppra, strö över persilja. Servera till biffar och tomat.

Recept // Fler nötköttrecept