Lökar bakade på grillen

Du behöver 2 st lökar röda eller gula 2.5 msk olivolja 4 msk vit balsamvinäger 4 krm flingsalt 14 st timjan i små kvistar Gör...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st lökar röda eller gula
  • 2.5 msk olivolja
  • 4 msk vit balsamvinäger
  • 4 krm flingsalt
  • 14 st timjan i små kvistar

Gör så här

1
Dela lökarna, de behöver inte skalas. Pensla med

2
1 matsked av oljan och lägg på grillen med snittsidan nedåt cirka 3 minuter. Vänd löken och baka under lock cirka 10 minuter. Droppa vinäger och resten av oljan mellan lökbladen. Strö över flingsalt och lägg på 1/3 av timjankvistarna. Baka lökarna tills de är helt mjuka, cirka 10 minuter. Garnera med resten av timjanen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top