Lobbio, bönsallad från Georgien

Du behöver 1 st burk stora vita bönor 1 st burk kidneybönor 2 st rödlökar 1 msk socker 2 st vitlöksklyftor pressade 4 msk rödvinsvinäger...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk stora vita bönor
  • 1 st burk kidneybönor
  • 2 st rödlökar
  • 1 msk socker
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk persilja eller koriander
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.

2
Skala och hacka löken. Blanda lök och socker i en bunke, tills löken börjar safta sig. Blanda i vitlök, vinäger, olja och persilja. Vänd ner bönorna. Smaka av med salt och peppar. Täck med plastfilm och ställ salladen kallt 2–3 timmar, gärna över natten

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top