Ljummen spenatsallad

Du behöver 1 st babyspenat svamp t ex portabello och champinjoner 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 1 st röda bönor (ca 200 g) 1.5...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st babyspenat
  • svamp t ex portabello och champinjoner
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röda bönor (ca 200 g)
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • pärltomater ca 15
  • salt
  • pepparmix

Gör så här

1
Skölj spenaten väl och torka den i en handduk. Ansa och skär svampen i bitar eller skivor. Skala schalottenlökarna och finhacka dem. Skala och skiva vitlöken. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.

2
Fräs lök, vitlök och svamp på svag värme i matfettet i en traktörpanna, tills löken är nästan genomskinlig och svampen börjar ta lite färg. Vänd snabbt ner spenat, bönor och pärltomater och fräs ytterligare en liten stund under lock, tills spenaten slaknat samt bönor och tomater hunnit bli varma. Smaksätt med salt och pepparmix.

3
Servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top