Ljummen sallad med rökt sidfläsk

Du behöver 1 kg blandade rotsaker t ex morot, kålrot, palsternacka, rödbeta eller persiljerot 2 msk olivolja salt och peppar 250 g rökt sidfläsk Dressing...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg blandade rotsaker t ex morot, kålrot, palsternacka, rödbeta eller persiljerot
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g rökt sidfläsk

Dressing

1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
2 msk olivolja

Sallad

70 g babyspenat
0.5 st stort syrligt äpple tunnskivat
2 msk lingon frysta, tinade

Till servering

bröd

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotsakerna och skär dem i mindre bitar. Sprid ut dem på en papprad plåt, ringla över olivolja och salta och peppra. 

2

Rosta rotsakerna i ugnen i 15 minuter. Skär under tiden bort eventuell svål på sidfläsket och tärna det sedan. Strö sidfläsket runt rotsakerna och stek i ugnen ytterligare 15 minuter. Låt allt svalna litegrann.

3

Dressing Vispa ihop vinäger och senap och tillsätt sedan olja. Smaka av med salt och peppar. 

4

Sallad Lägg de rostade rotsakerna i en bunke tillsammans med spenaten. Häll över dressingen och blanda runt allt. 

5

Lägg upp salladen på tallrikar och garnera med tunnskivat äpple och lingon. Servera med ett gott bröd.


Kommentar:
Rökta fläsktärningar, söta rostade rotfrukter och syrliga lingon och äppelskivor matchar varandra väl i en ljummen sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top