Du behöver
- 2 1/2 kg svensk färskpotatis
- 100 g riven parmesan + extra till servering
- 2 äggulor
- 6 sardeller
- 2 msk vatten
- 1/2 citron, saften
- 1 msk fransk dijonsenap
- 2 msk olivolja
- ca 1 dl rapsolja
- 1 huvud romansallad
- cocktailkapris till garnering
Gör så här
1
Skrubba potatisen väl. Lägg i kastrull, täck med kallt vatten, låt koka upp och koka därefter på medelvärme med locket på glänt, cirka 10 minuter eller tills potatisarna är mjuka med viss spänst.
2
Mixa parmesan, äggulor, sardeller, vatten, citronsaft, senap och olivolja till slät smet. Fortsätt mixa och tillsätt så mycket rapsolja du behöver för att såsen ska bli blank och lagom tjock.
3
Låt den färdigkokta potatisen ånga av, blanda med caesardressingen och romansallad bruten i stora bitar. Toppa med riven parmesan och kapris.