Ljummen caesarpotatissallad

Du behöver 2 1/2 kg svensk färskpotatis 100 g riven parmesan + extra till servering 2 äggulor 6 sardeller 2 msk vatten 1/2 citron, saften...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 kg svensk färskpotatis
  • 100 g riven parmesan + extra till servering
  • 2 äggulor
  • 6 sardeller
  • 2 msk vatten
  • 1/2 citron, saften
  • 1 msk fransk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • ca 1 dl rapsolja
  • 1 huvud romansallad
  • cocktailkapris till garnering

Gör så här

1
Skrubba potatisen väl. Lägg i kastrull, täck med kallt vatten, låt koka upp och koka därefter på medelvärme med locket på glänt, cirka 10 minuter eller tills potatisarna är mjuka med viss spänst.

2
Mixa parmesan, äggulor, sardeller, vatten, citronsaft, senap och olivolja till slät smet. Fortsätt mixa och tillsätt så mycket rapsolja du behöver för att såsen ska bli blank och lagom tjock.

3
Låt den färdigkokta potatisen ånga av, blanda med caesardressingen och romansallad bruten i stora bitar. Toppa med riven parmesan och kapris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top