Liten svampsoppa med västerbottensost

Du behöver 300 g blandad svamp, rensad och i bitar (endast champinjoner går också bra) smör till stekning 1 dl vatten 1 dl mjölk 1/2...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g blandad svamp, rensad och i bitar (endast champinjoner går också bra)
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • salt och nymalen vitpeppar
  • kallpressad rapsolja
  • fint skuren gräslök

Gör så här

1
Stek svampen i smör och lägg över i en kastrull.

2
Tillsätt vatten, mjölk, grädde och fond. Koka ihop under 4–5 minuter, tillsätt osten och mixa i blender eller med stavmixer.

3
Smaka av med salt och peppar, servera i små skålar, i glas eller koppar.

4
Toppa med lite kallpressad rapsolja (sådan som smakar) och fint skuren gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top