Lisbeths köttfärsjansson med potatis och älgfärs

Du behöver 4.5 st gula lökar strimlade 2 msk smör 1.5 tsk sirap 3 dl kaffegrädde 2.5 tsk senap 11 st potatis skalade och strimlade...


4 portioner

Du behöver

  • 4.5 st gula lökar strimlade
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk sirap
  • 3 dl kaffegrädde
  • 2.5 tsk senap
  • 11 st potatis skalade och strimlade
  • 500 g nötfärs eller älgfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk svartpeppar eller vitpeppar
  • 2 tsk buljongpulver

Gör så här

1
Fräs löken i smör. Rör ner sirapen.

2
Blanda grädden med senap. Varva potatis, färs och lök i en ugnssäker form. Överst ett lager potatis. Smaksätt mellan varven med salt, peppar och buljongpulver.

3
Häll över gräddblandningen. Grädda i 225 graders ugnsvärme 40–50 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top