Linssoppa med tomat och spenat

Du behöver 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 tsk malen koriander 1 nypa chili (flakes) 2 msk rapsolja 2 dl linser...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 nypa chili (flakes)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl linser röda
  • 1 l vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st tomater tärnade
  • 1 st babyspenat (70 g), påse
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Fräs löksorterna och kryddorna

2
i oljan i en sopp­kastrull i 2 minuter utan att de tar färg.

3
Vänd ner linserna och häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Koka upp och koka linserna mjuka i 10–12 minuter. Lägg i tomater och spenat, koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och nymalen svart­peppar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 488, fett 8 g, kolhydrater 62 g, fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top