Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 tsk malen koriander
- 1 nypa chili (flakes)
- 2 msk rapsolja
- 2 dl linser röda
- 1 l vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 st tomater tärnade
- 1 st babyspenat (70 g), påse
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Fräs löksorterna och kryddorna
2
i oljan i en soppkastrull i 2 minuter utan att de tar färg.
3
Vänd ner linserna och häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Koka upp och koka linserna mjuka i 10–12 minuter. Lägg i tomater och spenat, koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Näringsvärde: Kcal 488, fett 8 g, kolhydrater 62 g, fibrer 13 g