Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 nypa chili (flakes)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl linser röda
  • 1 l vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st tomater tärnade
  • 1 st babyspenat (70 g), påse
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Fräs löksorterna och kryddorna
2
i oljan i en sopp­kastrull i 2 minuter utan att de tar färg.
3
Vänd ner linserna och häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Koka upp och koka linserna mjuka i 10–12 minuter. Lägg i tomater och spenat, koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och nymalen svart­peppar.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 488, fett 8 g, kolhydrater 62 g, fibrer 13 g

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept