Du behöver
- 3 dl torkade linser gula eller röda
- 1 st gul lök stor
- 300 g sötpotatis
- 1 st tomat
- 3 msk rapsolja till stekning
- 1 st grönsaksbuljong
- 1 msk currypasta på burk
- 1 l kokande vatten
- 400 g kokosmjölk 1 burk
- salt
- 75 g babyspenat
- koriander kruka
Till servering
rostat bröd
yoghurt
Gör så här
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.
Skala och hacka löken. Skala och skär sötpotatisen i små bitar. Klyfta tomaten.
Fräs löken i oljan cirka 3 minuter, tillsätt potatisen och fräs 1 minut. Tillsätt tomat, smulad buljongtärning och currypasta, fräs cirka 1 minut. Blanda i 5 dl av vattnet och koka 10 minuter. Blanda sedan i linser och kokosmjölk.
Späd soppan med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och eventuellt mera currypasta. Koka soppan cirka 5 minuter. Blanda i grovhackad spenat och låt koka 1 minut. Toppa med koriander. Servera med rostat bröd och yoghurt.
Linssoppa är ett klassiskt sätt att äta linser, här smaksatt med röd currypasta och kokosmjölk.