Linssoppa med koriander

Du behöver 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 2 st potatis tärnade 1 st morot skivad 2.5 dl röda linser sköljda 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 st potatis tärnade
  • 1 st morot skivad
  • 2.5 dl röda linser sköljda
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 l vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st lime det rivna, yttersta skalet och saften från 1 lime
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • salt
  • 1 kruka koriander bladen och stjälkarna, grovt hackade

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, potatis, morot och linser i oljan i någon minut. Tillsätt kryddorna och fräs i ytter­ligare ett par minuter.

2
Häll i vatten, tillsätt buljong, koka soppan 15–20 minuter tills linserna är mjuka.

3
Lägg i limeskal, saft och tahini. Smaka eventuellt av med lite salt. Blanda i koriandern precis för

4
servering.


Kommentar:
Kcal 412, Fett 8 g, Kolhydrater 55 g,Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top