Linsgryta med chorizo

Du behöver 240 g linser (drygt 2 dl) 4 st chorizo red hot 2 st rödlökar skalade 1 dl rödvin + 1 dl vatten 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 240 g linser (drygt 2 dl)
  • 4 st chorizo red hot
  • 2 st rödlökar skalade
  • 1 dl rödvin + 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • salt nymalen svartpeppar
  • 20 st körsbärstomater sköljda och halverade
  • bladpersilja några kvistar

Gör så här

1
Koka linserna i osaltat vatten tills de är mjuka men fasta. Häll av vattnet.

2
Skiva och stek chorizon till fin färg på hög värme i lite olja.

3
Sänk värmen och tillsätt röd­löken, stek i cirka fem minuter tills den är mjuk. Häll i linser, vin, vatten och kycklingfond. Smaka

4
av med salt och peppar. Vänd i halverade tomater, strö över grovhackad persilja.


Kommentar:
Kcal 444, Fett 24 g, Kolhydrater 27 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top