Linsbollar med sesamfrön

Du behöver 0.5 dl röda linser torkade 1 dl kikärter kokta 0.5 st rödlök 1 msk jalapeño finhackad 0.5 st vitlöksklyfta 1 st ägg 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl röda linser torkade
  • 1 dl kikärter kokta
  • 0.5 st rödlök
  • 1 msk jalapeño finhackad
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl majsenamjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk chilipulver chipotle
  • 1 msk koriander finhackad
  • sesamfrön svarta

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Koka linserna mosiga

2
i lite vatten. Skölj kikärterna.

3
Finhacka rödlök och jalapenos, pressa vitlöken.

4
Blanda ner alltsammans med ägg, mjöl, paprikapulver, chipotle och koriander. Mixa till en tjock smet. Forma till små bollar och rulla dem i svarta sesamfrön. Placera i en ugnsform eller plåt och grädda i ugn cirka 8 minuter.

5
Servera med yoghurtsås med basilika.


Kommentar:
Recept och foto: Katarina Nordgren, Tomas Södergren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top