Du behöver

  • 2 st gula lökar hackade
  • 3 dl linser väl sköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk ingefära (eller färskriven)
  • 1 msk currypasta grön
  • 1 st förpackning krossade tomater (500 g)
  • 3 dl vatten
  • 100 g bladspenat frusen
  • 1 st burk kidneybönor avrunna och sköljda
  • 1 st burk stora vita bönor avrunna och sköljda
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Fräs lök och linser i oljan i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt ingefära och grön currypasta och rör om. Tillsätt tomater och vatten låt koka 12–15 minuter så att linserna blir mjuka. Lägg i spenat, bönor och kokosmjölk.
2
Späd med vatten om grytan blivit för tjock, det är en smaksak vilken konsistens man vill ha. Koka en stund så att spenaten smälter och blandas med det övriga.
3
Smaka av med salt, peppar och kanske med lite mer ingefära och currypasta.
4
Klart att servera med lite bröd om man vill!

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept