Du behöver
- 2 st gula lökar hackade
- 3 dl linser väl sköljda
- 2 msk olivolja
- 2 msk ingefära (eller färskriven)
- 1 msk currypasta grön
- 1 st förpackning krossade tomater (500 g)
- 3 dl vatten
- 100 g bladspenat frusen
- 1 st burk kidneybönor avrunna och sköljda
- 1 st burk stora vita bönor avrunna och sköljda
- 1.5 dl kokosmjölk
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Fräs lök och linser i oljan i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt ingefära och grön currypasta och rör om. Tillsätt tomater och vatten låt koka 12–15 minuter så att linserna blir mjuka. Lägg i spenat, bönor och kokosmjölk.
2
Späd med vatten om grytan blivit för tjock, det är en smaksak vilken konsistens man vill ha. Koka en stund så att spenaten smälter och blandas med det övriga.
3
Smaka av med salt, peppar och kanske med lite mer ingefära och currypasta.
4
Klart att servera med lite bröd om man vill!