Lins- och böngryta med ingefära

Du behöver 2 st gula lökar hackade 3 dl linser väl sköljda 2 msk olivolja 2 msk ingefära (eller färskriven) 1 msk currypasta grön 1...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar hackade
  • 3 dl linser väl sköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk ingefära (eller färskriven)
  • 1 msk currypasta grön
  • 1 st förpackning krossade tomater (500 g)
  • 3 dl vatten
  • 100 g bladspenat frusen
  • 1 st burk kidneybönor avrunna och sköljda
  • 1 st burk stora vita bönor avrunna och sköljda
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Fräs lök och linser i oljan i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt ingefära och grön currypasta och rör om. Tillsätt tomater och vatten låt koka 12–15 minuter så att linserna blir mjuka. Lägg i spenat, bönor och kokosmjölk.

2
Späd med vatten om grytan blivit för tjock, det är en smaksak vilken konsistens man vill ha. Koka en stund så att spenaten smälter och blandas med det övriga.

3
Smaka av med salt, peppar och kanske med lite mer ingefära och currypasta.

4
Klart att servera med lite bröd om man vill!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top