Lingonsås

Du behöver 1 st schalottenlök 1 dl lingon 1.5 cm kanelstång 3 dl kalvfond utspädd brun eller kantarellfond vilt- och senor från köttet (bryns hastigt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl lingon
  • 1.5 cm kanelstång
  • 3 dl kalvfond utspädd brun eller
  • kantarellfond vilt- och
  • senor från köttet (bryns hastigt i panna)
  • maizenamjöl + vatten
  • 0.5 msk rödvinsvinäger god
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Fräs löken, lingonen och kanelen i 5 minuter. Lägg i senorna och häll på kalvfonden. Koka 10 minuter. Red med maizena utrörd i lite vatten. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Sila och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top