Lingonparfait med flarn och bär

Du behöver 2 st äggulor 1 dl socker 1.5 tsk vaniljsocker 3 dl lingon frusna eller färska 3 dl mellangrädde eller vispgrädde Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl lingon frusna eller färska
  • 3 dl mellangrädde eller vispgrädde

Gör så här

1
1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.

2
2. Mixa lingonen eller mosa dem med en gaffel och rör ner dem i äggsmeten.

3
3. Koka upp grädden och häll den genast i lingonsmeten under kraftig omrörning.

4
4. Fördela smeten i portionsformar eller i en större form.

5
5. Placera dem i frysen och låt stå 4-5 timmar eller över natten. Låt parfaiten stå framme en stund, så att den går att lossa ur formen eller doppa formen i hett vatten innan den vänds.

6
Servera direkt med nötflarn och några bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top