Du behöver

    Mördeg:

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • Fyllning:

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 st kesella
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st vaniljstång delad och skrapad
  • citron Rivet skal av 1
  • 3 dl lingon frysta
  • Tillbehör:

  • 2 dl crème fraîche till vispning

Gör så här

1
Börja med att göra degen. Blanda matfett, mjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen.
2
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. Kavla ut den på ett mjölat bakbord och klä en pajform, ca 28 cm i diam.
3
Rör samman ägg, socker, kesella, crème fraiche, citronskal och vaniljfrön. Fyll pajskalet med frysta lingon och slå smeten över. Grädda i 200 grader ca 35 minuter.
4
Serveras med vispad crème fraiche.

Kommentar:
Det här receptet ingår i Hus & Hems köksfest med recept av Leila Lindholm. För fler recept klicka på länkarna.


Recept // Fler frukt & bärrecept